Chef & Sommies

Jorik

Jorik is in het dagelijks leven chef kok bij Bistro Flores en eigenaar van Oogstwold (voorheen Sustenance). Hij zoekt naar alternatieven voor voedselbereidingen en ontwikkelingen in de gastronomie. Een ontdekkingstocht waar duurzaamheid en gastronomie centraal staan. Geen belerende principiële  moraalridder, maar een kok met een groot hart voor lekker eten op ontdekkingsreis naar de mogelijkheden voor duurzamere gastronomie.

Lieke

Lieke is dol op aromatische wijnen met een fijne zuurbalans! Mooie wijn raakt en verbindt mensen. Lieke werkte in de horeca in zowel binnen als buitenland. Tegenwoordig is ze al een aantal jaren wijnadviseur bij Vinos i Cavas. Een importeur van prachtige (Spaanse) wijnen, die zich met name op de horeca richten, maar tegenwoordig ook voor particulieren fijne wijnen aanbieden.

Elroy

Elroy heeft waar iedere sommelier van droomt...In de zaak van Elroy staat namelijk tegenwoordig een prachtige wijnkamer, of eigenlijk twee! Eén voor wit en één voor rood, die uitzicht geven over de patio en zeker een rondleiding waard zijn. En met een kelder vol klassiekers en tegelijkertijd een grote liefde voor natuurwijnen weet je bij Elroy nooit waar hij je mee zal verrassen! Dat het lekker is en een goed verhaal heeft is in elk geval gegarandeerd! 

Bauke

Bauke heb je misschien wel vaker gezien op het Wild Wijn Fest in de Hortus en ze schenkt in het dagelijks leven fijne wijnen bij wijnbar Wijn bij Arentz in Nijmegen. 

Over wijn raak je volgens haar nooit uitgepraat, uitgeleerd, uitgeroken of uitgeproefd.  Maar het is en blijft ook gewoon wijn, bedoeld om in goed gezelschap van te genieten zonder er teveel woorden aan vuil te maken.

Bauke is dol op Chenin Blanc, Riesling en  Pinot Noir. Maar vindt het juist super leuk om wat nieuws te proberen en wijnen of druiven te ontdekken die ze niet kende. Wat "schenkt" ze in The Battle Bag? Een vertrouwde klassieker of een onbekende parel?

 

Walt

Walt is er al bij sinds de eerste editie van het Wild Wijn Fest in 2015 en heeft nooit een editie gemist! De mooiste wijnen schenken en kennis delen zonder stijf en stoffig te doen, dat is de reden voor Walt om mee te doen aan het Wild Wijn Fest! 

Inmiddels werkt hij bij Heeren van de Wijn, een wijnhandel waar hij als spin in het web bijdraagt aan het assortiment en ook advies geeft over de wijnen en wijn-spijs combinaties.