Spelletjes

Maak er nog meer een feestje van met onze wijn spelletjes. We hebben een set kaarten gemaakt waarmee je zelf kan kiezen welk spelletje of welke spelletjes ermee wilt spelen. Zo kan je “Wat ben ik?” doen, maar ook Pictionary, Hints of een mix ervan! Naast de kaarten heb je een timer nodig (bijvoorbeeld op je telefoon) en evt pen en papier.

 

Wie of wat ben ik?

Trek een kaart, lees zelf niet wat erop staat en laat hem aan de ander(-en) zien. Zet een timer op 1 minuut. Probeer te raden wat je bent door vragen te stellen waar de andere spelers ja of nee of kunnen antwoorden. Bijvoorbeeld: “Ben ik een druif?”, “Heb ik bubbels?” of  “Heb je mij nodig om wijn te maken?” 

 

Pictionary

Trek een kaart, lees wat erop staat en laat het de anderen niet lezen. Zet een timer op 1 minuut en probeer te tekenen wat er op de kaart staat. Let op je mag niet praten en ook niet schrijven op je tekening.

 

Hints

Trek een kaart, lees wat erop staat en laat het de anderen niet lezen. Zet een timer op 1 minuut en probeer uit te beelden wat er op de kaart staat. Je mag niet praten en geen attributen / meubilair / spullen gebruiken tijdens het uitbeelden.

 

Overige spelregels

Team samenstelling en puntentelling mag je helemaal zelf bedenken. En heb je zelf leukere of betere spelregels pas ze vooral aan! Maar dat de winnaar wijn krijgt van de verliezer lijkt ons meer dan logisch. Veel plezier en proost!